Kobajaši je překvapený tím, že si pro příští sezónu musí hledat sponzory

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Kamuji Kobajaši je překvapen sdělením týmu Sauber, že si pro příští rok musí najít silného sponzora. Jinak je jeho sedačka v ohrožení.

Bez mexických peněz od Sergia Pereze se tým Sauber ocitl v nepříjemné situaci – nemá finance na provoz auta pro Kobajašiho.

Navzdory tomu, že si Japonec vyjel v poslední velké ceně své první pódiové umístění, jeho další setrvání ve švýcarském týmu záleží výhradně na penězích. „Sponzor by mi příští rok hodně pomohl, ale zatím žádného nemám. Je to pro mě zvláštní pocit, hledat finance na to, abych mohl závodit v Sauberu, nebo kterémkoliv jiném týmu,“ řekl Kobajaši.

„V tuto chvíli jsou peníze velmi důležité, ale chci být předním pilotem bez sponzora, v dobrém týmu. O tom jsem vždy snil, když jsem byl malý. Proto jsem trochu překvapen, nicméně budu se snažit setrvat v F1 za každou cenu,“ uvedl Japonec.

Pro Kobajašiho bude shánění sponzorů těžké. Žádná japonská automobilka v současné době v F1 nepůsobí, přitom právě od nich plynnou největší sumy, které by mohly Kobajašimu pomoct. Na otázku, zdali je pravděpodobnost, že ztratí sedačku na úkor jiného, méně talentovaného závodníka, Kobajaši odpověděl: „Tomu se říká osud, ne?“


Kamuj Kobajaši v šikaně Sling v Singapuru (foto: Sauber Motorsport AG)

Záchranou pro talentovaného Kobajašiho by mohl být Pastor Maldonado a jeho štědrá podpora PDVSA. Venezuelan se nedávno vyjádřil, že se poohlíží i po jiných týmech a pokud by ho Sauber angažoval, zalepil by tím díru v rozpočtu po odcházejícím Perezovi a snad i zachránil Kobajašiho.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy