Button: Stavím McLaren kolem sebe

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button připustil, že po oznámení odchodu svého týmového kolegy do Mercedesu, tým McLaren staví kolem své osoby.

Když tehdy úřadující šampion přišel v roce 2010 do McLarenu, tak všichni tvrdili, že tým má pevně ve svých rukou Lewis Hamilton. Ani ne tři roky poté bylo oznámeno poměrně nečekané ukončení spolupráce Lewise a týmu McLaren. Nyní by to měl být právě Button a ne Hamiltonův nástupce Sérgio Perez, okolo koho se tým bude točit. 

Když mluvil s brazilským Lance, tak Jenson Button řekl: "Ve Formuli 1 je hodně chytrých lidí, což možná ze vnějšku není až tak patrné. Je to hodně konkurenční prostředí a Fernando je jedním z těch lidí. Chytře si postavil tým [Ferrari] kolem sebe, což je něco, o co se všichni snažíme. Já to udělal v mém předchozím týmu [Brawn/Honda] a tady se to děje také."


Týmovým kolegou Alonsa by Button být nechtěl (foto: McLaren Mercedes)

Když byl dotázán, jestli udělal nějaký důležitý krok kupředu s ohledem na blížící se odchod Hamiltona, tak řekl: "No comment." A dodal: "Je to o jednu osobu méně přede mnou. Letos mám dobrou závodní rychlost, ale v sobotu jsem byl obvykle nejlépe druhý. Příští rok můžu být první. Závodní rychlost je moje přednost, myslím, že v tomto ohledu tu není nikdo lepší. Kvalifikace je pro mě těžší."

"Kdybych měl auto, které by bylo postaveno pro mě, tak bych ho mohl dostat na pole [position]. Když je auto ale trochu těžší, tak končívám za Lewisem." Brit také poznamenal, že by momentálně bylo velmi těžké přijít do týmu z Maranella, když i on byl spojován s možnou náhradou Felipeho Massy. "Dojem, který mám, je, že se tam můžete dostat a být dobře přijat, ale pak může přijít Fernando a začít s inženýry mluvit italsky."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy