Alonso: Räikkönen se mi nemusí omlouvat

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso nechová vůči Kimimu Räikkönenovi zášť kvůli kontaktu po startu Velké ceny Japonska. Věří, že i když Ferrari moc novinek do Koreje nedovezlo, bude moci bojovat o pódium.

Na dotaz, zda si myslí, že se mu finský pilot musí omluvit podobně jako Grosjean Webberovi, pilot Ferrari na dnešní tiskové konferenci v Koreji odpověděl: "Ne. Myslím, že start v Suzuce byl mezi námi velmi těsný - to je problém, když startujete uprostřed skupiny."

"Měl jsem Jensona vpravo, Kimiho vlevo - a v těchto chvílích nedokážete zmizet. Byla to nešťastný situace s předním křídlem Kimiho a mou zadní pneumatikou," vzpomíná Alonso na defekt minulou neděli, kdy jeho naděje na slušné umístění vyhasly již v první zatáčce okruhu v Suzuce.

"Po defektu jsem v zatáčce nemohl nastartovat auto, takže se jednalo o směsici věcí, za něž jsme nemohli," pokračuje pilot Ferrari, pro které vyjel slušných 18 bodů Felipe Massa, jenž očekává brzké prodloužení smlouvy.

"Ale víte, jak to chodí: - jeden nebo dva závody nám nevyšly a jeden nebo dva z posledních pěti nevyjdou ani ostatním," věští smůlu svým soupeřům Alonso.

Na dotaz, jaké novinky přivezlo Ferrari do Koreje, Španěl odpověděl: "Nemáme moc novinek - jsou to samozřejmě jen čtyři dny od Suzuky, takže se budeme snažit auto nastavit co nejlépe pro závod a tuto konfiguraci okruhu."

"Chovám ale rozumnou míru důvěry v to, že budeme konkurenceschopní. Víceméně jsme byli konkurenceschopní i v posledních osmi, desíti závodech - možná ne nejrychlejší, ale vždy v pozici, z níž jsme mohli bojovat o pódium. Tady to podle mě nebude jiné," těší se Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy