Grosjeanova kariéra není v ohrožení, zatím...

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean je ústředním tématem postartovních kolizí, neboť téměř pokaždé se dostane do kontaktu se soupeři. Šéf stáje Lotus Eric Boullier pomalu ztrácí trpělivost, ale zatím nechává věcem volný průběh.

 

Na otázku, zdali je Grosjeanova kariéra v ohrožení, odpověděl Boullier slovy: „Zatím ne.“ 

Do konce sezóny zbývá ještě pět závodů, které budou kritické pro další vývoj loňského šampióna GP2. Po havárii ve Spa a zákazu startu na Monze se Grosjean vyhnul problémům v Singapuru, ale další kontakt s monopostem na sebe nenechal dlouho čekat. V Suzuce se dostal do křížku s Markem Webberem.

Boullier se svého jezdce zastává, ale nic nemůže trvat věčně. „Dokonce i Schumacher měl na počátku kariéry řadu havárií,“ srovnává Boullier a dodává: „Ale všichni v týmu jsou z toho frustrovaní, včetně mě.“

Grosjeanova kariéra v Lotusu tak visí na vlásku, opce na smlouvu pro rok 2013 vyprší den po Grand Prix Jižní Koreje a je otázkou, zdali mu Lotus smlouvu prodlouží. Grosjeanovi hraje do karet silný sponzor petrolejářské firmy Total, která Francouze sponzoruje.

„Můžete toho kolem něj hodně změnit, ale nakonec je to on, kdo se musí naučit kontrolovat se pod tlakem,“ řekl Boullier.

I Olivier Panis neváhal okomentovat situaci svého krajana. „Je talentovaný a mohl by být úspěšný, ale pokud se bude takhle chovat, pro tým nebude platný.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy