Red Bull: Lotus musí Grosjeana zvládat, množství jeho incidentů je nepřijatelné

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Šéf závodní stáje Red Bull - Christian Horner - apeluje na Lotus, aby se naučil zvládat Romaina Grosjeana.

Francouz včera hned v úvodu Velké ceny Japonska narazil do Marka Webbera, který jej hned poté označil za blázna. Ihned v paddocku vyhledal Grosjeana, aby si to s ním osobně vyříkal, protože se podle něj jednalo o zcela zbytečnou kolizi.

"Snad se bude po tomto incidentu dobře dívat do zrcátek - nebo ho jeho tým bude muset lépe zvládat. [Grosjean] na to má, protože je očividně rychlým pilotem, ale tolik incidentů je na této úrovni nepřijatelné," cituje Hornera Autosport.

"Měl by si opravdu sám se sebou pohovořit nebo by s ním měl promluvit tým, protože to není jen nebezpečné pro ostatní, ale také jej a jeho tým to stálo obrovské množství bodů - stejně tak i nevinné oběti, které vzal s sebou," pokračuje šéf Red Bullu.

Vysvětluje, proč byl Webber po skončení závodu tak naštvaný: Myslím, že Mark má právo vyjádřit své pocity. Podle mě to bylo naprosto nesprávné vyhodnocení [situace Grosjeanem]."


Romain Grosjean na startovním roštu v Suzuce krátce před další kolizí (foto: Lotus F1 Team)

"Nejdůležitější věcí je, abyste se po chybě poučili. A myslím, že tím největším zklamáním je, že se jedná o opakující se incident, který vyšel Marka velmi draho - stejně jako Hamiltona a Alonsa ve Spa či bezpočet dalších obětí dříve v tomto roce.

Největší starosti nám dělá to, že se ze svých chyb zřejmě nepoučil," dodává Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy