McLaren: Odchod Hamiltona neovlivní boj o letošní tituly

McLaren | foto: McLaren

McLaren uvedl, že rozhodnutí Lewise Hamiltona odejít z týmu nijak neovlivní snahy o získání obou titulů. Oba piloti budou mít rovné podmínky.

McLaren chce stále bojovat o letošní tituly a to bez ohledu na to, že Lewis Hamilton příští rok bude jezdit za Mercedes. Hamiltonovo odstoupení z VC Singapuru pro něj znamenalo propad na čtvrté místo v tabulce jezdců a ztrátu na vedoucího Fernanda Alonsa 52 bodů. V tabulce konstruktérů je tým z Wokingu na druhém místě.

"Máme před sebou dalších šest závodů a ty můžeme vyhrát. Máme nejrychlejší vůz a pokusíme se vyhrát oba šampionáty a Lewis je součástí týmu," uvedl Martin Whitmarsh pro BBC.

"Je známo, že u McLarenu mají oba piloti stejné možnosti. Budeme pracovat společně. Lewis mě ujistil, že momentálně je jezdcem McLarenu a je soustředěn na vyhrávání. Budeme profesionální a uvidíme, zda dokážeme odvést co nejlepší práci," dodal šéf McLarenu.

A co se týče náhrady za Hamiltona - Segria Péreze, Whitmarsh věří, že mohou Mexičana proměnit v mistra světa. "Máme příležitost zformovat vyrůstající hvězdu Formule 1. Můžme ho proměnit v mezinárodní značku, hvězdu a mistra světa, to je vzrušující," nechal se slyšet.

Na spolupráci s Pérezem se prý těší i Jenson Button, který tým ujistil, že udělali správý krok.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy