Proč nebyl Senna za vytlačení Massy potrestán?

Williams | foto: Williams F1 Team

SINGAPUR - Divoký souboj včera svedli Bruno Senna, kterého v boji o desáté místo na mostě přes vzájemný kontakt předjel Felipe Massa. Proč nebyl pilot Williamsu potrestán?

Felipe Massa si po předjetí svého krajana ihned stěžoval na vytlačení ke zdi, počínání Bruna Senna bylo proto po závodě prošetřováno. Komisaři však nedospěli k závěru, že by pilot Williamsu udělal něco špatně, protože jeho manévr neposoudili jako úmyslné bránění.

"Zkoumání video důkazů z mnoha aut při četném průjezdu kol stejným místem okruhu ukázalo, že Senna volil svou normální stopu, když se Massa prodíral kolem něj," uvádí pro Autosport mluvčí FIA.

"Dospělo se k závěru, že Senna 'nebránil' svou pozici na rovince ve smyslu dokumentu TM/006 [vyjasnění bránění před VC Británie]. Ukázalo se, že jakmile si Senna uvědomil přítomnost Massy na své levé straně, pohnul se doprava, čímž umožnil Massovi své předjetí," zdůvodňuje dále mluvčí FIA.

Tímto rozhodnutím na Massu, který svůj vůz v divokém smyku parádně zvládl, komisaři rozhodně dojem neudělali: "Jediné, co vím, je, že jsem byl úplně na jeho straně a on mě vytlačil do zdi. Takže po tom všem, co se stalo a začalo v Bahrajnu, vím, že změnili pravidla, takže když vedle sebe máte auto, nemůžete ho zavřít - což se dnes stalo."


Massa v Singapuru pronásleduje Sennu (foto: Williams F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy