Hamilton hodlá být opatrný: Kolem mě je pár zajímavých lidí

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton si na okruhu v Marina Bay vyjel pole position s téměř půl sekundovým náskokem. Brit si však uvědomuje, že závod bude velmi těžký a čeká je ještě spousta práce. Klíčem bude dobrý start a pneumatiky.

Lewis Hamilton do zítřejšího závodu v Singapuru vyrazí z prvního místa. Čeká jej však jeden z nejnáročnějších okruhů. "Je zde hodně zatáček a krátké rovinky. Každé kolo musíte najít perfektní brzdný bod pro každou zatáčku," popisuje jeho specifika Hamilton. 

"Je uklidňující, že auto bylo po celý víkend velmi dobré. Byl to dobrý víkend. Musíme se však soustředit - kolem mě bude na startu pár zajímavých lidí, takže musím být opatrný," upozorňuje se smíchem na druhého Pastora Maldonada.

Dodává ale, že Venezuelan to neměl letos vždy lehké a jde prý o velmi talentovaného jezdce. Podle Hamiltona bude klíčem k úspěšnému závodu dobrý start. Pokud se mu prý povede start, bude v dobré pozici, protože i když se zde předjíždět dá, není to však jednoduché.

Velmi důležitou úlohu budou zítra hrát také pneumatiky. "Každý se s nimi, myslím, bude trápit, a hádám, že se budeme muset držet strategie, kterou naplánujeme, a být připraveni na změnu, pokud nebude fungovat," uvedl na tiskové konferenci spokojený Hamilton.

Závod v Singapuru se zatím nikdy neobešel bez safety caru. Na to se však podle Hamiltona nelze spoléhat. "My jako piloti musíme být připraveni zareagovat a doufat, že to nebudeme zrovna my a nechat to na týmu, aby zjistil, co je potřeba udělat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy