Räikkönen se obává, že se Lotus bude v Singapuru trápit

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Podle Kimiho Räikkönena Lotusu v Singapuru chybí přítlak a dnešní den pro něj prý nebyl vůbec jednoduchý. A přílišné zlepšení nepředpokládá.

Ačkoliv Kimi Räikkönen očekával, že bude na městském okruhu Marina Bay konkurenceschopný, v dnešních trénincích ztrácel na nejrychlejšího Sebastiana Vettela dvě sekundy. Podle finského pilota byl problémem především přítlak.

"Nebyl to jednoduchý den. Z nějakého důvodu jsme neměli dostatečnou přilnavost - hádám, že za to může nedostatek přítlaku a to vypadá trošku složitě, alespoň dnes. Zkusili jsme i nové zadní křídlo, ale s tím to myslím nemá co dočinění. Možná se nezlepšujeme tak rychle jako ostatní," popisuje Räikkönen.

Uvedl také, že měl stejný problém na obou sadách pneumatik (měkké a superměkké). "Když byli nové, bylo to trošku lepší, ale stále ne tak rychlé, jak bychom chtěli. Myslím, že se pro zítřek můžeme zlepšit, ale musíme najít dvě sekundy na vedoucí piloty." A to podle něj prý není příliš reálné. Přesto doufá, že se jako obvykle od pátku zlepší, a zítra tak bude panovat lepší nálada.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy