Významné novinky nasadí v Singapuru i Mercedes - včetně nových Coanda výfuků

Mercedes | foto: Jean-François Galeron/Circuit Magny-Cours

Michael Schumacher a Nico Rosberg doufají, že se jejich týmu podaří ve víkendové Velké ceně Singapuru učinit významný krok vpřed ve výkonnosti vozu Mercedes F1 W03, pomoci by jim k tomu měly mimo jiného i nové výfuky využívající Coanda efektu.

Tým sídlící v britském Brackley testoval výrazně pozměněné výfuky na svém vozy W03 během testů mladých pilotů v Magny-Cours, které probíhaly minulý týden. Mercedesu se podařilo, aby jim na voze fungoval systém, který zkoušely letos i týmy jako Ferrari, McLaren a nebo Sauber.

Tým si toto řešení otestoval při testů mladíků ve Francii, kde pro něj jezdili Sam Bird and Brendon Hartley a najezdili přes 1 000 kilometrů. Zdroj z týmu uvadí, že stáj byla velmi povzbuzena výkonem, který jim novinky dodaly. 

Mercedes nyní plánuje nasadit novinky na oba své vozy během pátečních tréninků v Singapuru. Pokud se i v pátek osvědčí, tak je tým hodlá nasadit i během velké ceny. Šéf týmu, Ross Brawn, minulý týden Autosportu řekl, že přínosy z nových výfuků, které zlepší i proudění horkých plynů na podlahu vozu, pomohou hlavně v pomalých zatáčkách, které jsou na okruhu v Singapuru. 

"Myslíme, že jejich přínos je hlavně při trakci v pomalých rychlostech. Efekt výfuků je více znatelný v nižších rychlostech než ve vyšších, také pomáhá zadním pneumatikám," říká Ross. Ten během Velké ceny Itálie přiznal, že se tým možná až moc zaměřil na pochopení chování pneumatik, než aby se raději soustředil na vylepšování vozu (například nové výfuky), a tak se propadl za své rivaly.

Mercedes ve Francii také testoval dvojité DRS Lotusu, ale je jen velmi málo pravděpodobné, že by ho nasadil. Tým v této oblasti sice během minulého týdne dosáhl významného pokroku, ale zatím spíše dojde k nasazení v některém z pátečních tréninků pro další ověřování dat. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy