Boullier: D'Ambrosio si zaslouží závodní sedačku

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Šéf Lotusu Eric Boullier si myslí, že by si jeho rezervní pilot zasloužil další šanci v F1.

Po loňské sezóně musel Jeromed d'Ambrosio přepustit sedačku ve Virginu (nyní Marussia) mladému Charlesovi Picovi. Belgický pilot získal pro letošní sezónu místo rezervního jezdce v týmu Lotus.

Díky zákazu startu pro Romaina Grosjeana měl možnost zúčastnit se závodního víkendu v Monze. Po startu z 16. místa dojel D'Ambrosio na třinácté pozici. Jeho postup vpřed komplikovala absence KERSu, o který přišel hned v úvodu závodu. Svým výkonem udělal dojem na šéfa týmu, Erica Boulliera.

I přesto, že Lotus potvrdil své současné jezdecké složení, Eric Boullier v rozhovoru pro Autosport prozradil, že by si jeho svěřenec zasloužil další příležitost závodit: "Pokud o něm kdokoliv pochyboval, nyní musí každý vidět, že je velmi rychlý a dokáže být velmi profesiální. Určitě si zaslouží své místo ve Formuli 1."

"Předvedl velmi dobrý výkon. V druhé polovině závodu držel stejné tempo jako vozy před ním. Neudělal žádnou velkou chybu a byl velmi profesionální. Šéfové týmů by si měli všimnout jeho rychlosti," dodal šéf týmu.


Jérôme d'Ambrosio během závodu v Monze (foto: Lotus F1 Team)

Velká cena Itálie byla pro D'Ambrosia prvním závodem od konce roku 2011. Během letošního roku řídil vůz E20 při testech v Mugellu. Do vozu se v Singapuru vrátí Romain Grosjean, kterému vypršel trest v podobě zákazu startu v jednom závodě. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy