Mallya: Sauber můžeme dohnat!

Force India | foto: Sahara Force India

Vijay Mallya věří, že jeho tým může stále dohnat své konkurenty, stáj Sauber, i když má švýcarský tým velký náskok.

Nutno uznat, že Sauber letos skutečně překvapil a předvádí na své poměry až neobvyklé výkony - čtyřikrát skončil na stupních vítězů a v Malajsii dokonce Sergio Pérez bojoval s Alonsem o první místo. I tak ale u Force Indie věří, že mohou tým z Hinwillu dostihnout v bodování Poháru konstruktérů.

I když Force India ztrácí 37 bodů a Sauberu se v poslední době daří o něco lépe, šéf a majitel stáje, Vijay Mallya, věří tomu, že vše může být záhy úplně jinak.

"Už několikrát to vypadalo, že se utrhli ze řetězu a nebudeme je moct dohnat. Pokud ale zajedeme pár slušných výsledků, můžeme je zase dohnat," říká indický podnikatel.


Mallya na startu VC Itálie u jednoho ze svých vozů
(Foto: Sahara Force India)

"Před dvěma lety se před nás Williams dostal až v Brazílii a porazili nás o jeden jediný bod. Každý bod se tedy počítá," připomíná ve stručnosti dění sezony 2010.

Mallya věří, že občasné neúspěchy zavinila především smůla a boj ve středu pole je nyní intenzivnější a vyrovnanější. 

"Letos jsme snad ještě jedinkrát neměli štěstí. Podívejte se třeba na Spa - měli jsme tak blízko k pódiu, ale nebylo nám zkrátka přáno...Ale jsem optimista, nevzdáváme se.

Bude to ale těžké. Williams je silný, Sauber taky. A podívejte se, jak se daří Lotusu! Tým, který loni patřil do středu pole, nyní zatápí velkým jménům."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy