Pérez dle Montezemola na přestup k Ferrari ještě není připravený, líbí se mu Vettel

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Podle prezidenta Ferrari Lucy di Montezemoloa není Sergio Pérez na přestup do jeho týmu ještě připravený. Nepřímo tím vyloučil, že by mohl nahradit Felipeho Massu. Více by se mu zamlouval Sebastian Vettel z Red Bullu.

Pérez prožívá letošní sezónu, v níž předvádí působivé výkony. Na pódiu skončil již třikrát - naposledy minulý víkend v Itálii jako druhý, když cílem projel o 4,3 s po vítězném Lewisovi Hamiltonovi s McLarenem.

O mladém Mexičanovi se po Malajsii, kde proháněl i Fernanda Alonsa, hovořilo jako o možném nástupci za Felipeho Massu. Na to však podle prezidenta Ferrari stále ještě není připravený.

"Příští sezónu by to bylo příliš brzy. Mám z něj velkou radost, protože to hlavně poukazuje na to, že náš výběr mladého pilota byl dobrý. Za růst pak patří dík Sauberu a Akademii Ferrari," popisuje Montezemolo. "Na to, abyste mladého kluka posadili do Ferrari - s veškerým tlakem Ferrari, na to potřebujete více zkušeností."


Sergio Pérez na přestup k Ferrari podle Montezemola ještě nemá, více se mu líbí Vettel
(foto: Sauber Motorsport AG)

Opět nezapomněl připomenout, že by se mu v jeho týmu zamlouval úřadující šampion Sebastian Vettel, pokud by měl v budoucnu opustit Red Bull.

"Myslím, že Vettel je víceméně v kondici, v níž byl Michael u Benettonu. Je mladší, je velmi dobrým pilotem a získává velmi dobré zkušenosti, takže pokud byste se mě teoreticky zeptali na jméno, uvedl bych vám to jeho," dodává Montezemolo Sky Sport News.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy