Je Alonso s třetím místem spokojený nebo zklamaný?

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso sice startoval z desátého místa, ale chvíli se pohyboval již dokonce na druhém, než ho o jednu příčku odsunul Pérez. Nebyl s bronzem zklamaný?

"Ne, ne. Pro nás to byla absolutně perfektní neděle. Vítězství bylo očividně mimo dosah po včerejším problému," vyjadřuje pilot Ferrari spokojenost se třetím místem. O šanci na lepší výsledek ho připravil technický problém v kvalifikaci, kvůli kterému v Q3 nebyl schopen zajet žádný konkurenceschopný čas.

"Není lehké pomýšlet na vítězství, když startujete z desátého místa. Když tedy nemůžete vyhrát, je cílem pódium," pokračuje Alonso. Ale i to bylo víc, než ukazovaly jejich předpoklady: "Ve všech simulacích a předpovědích, které jsme měli, vyplynulo, že to nikdy nedotáhneme podium, obecně jsme tedy dosáhli více, než jsme čekali."

K tomu jim pomohly i technické problémy soupeřů: "Jenson byl mimo a ty dva Red Bully.. takže asi dokonalá neděle," těšil se na tiskové konferenci Španěl, který s Vettelem svedl na dráze jeden nepříjemný souboj, za nějž byl Němec penalizován.

Obě Ferrari výborně odstartovala: Massa předjel Buttona, Alonso byl na konci prvního kola již sedmý: "Jo, start byl dobrý. Možná to nebyl náš úplně nejlepší start, ale stačilo to na předjetí dvou nebo tří aut."


Po závodě si Fernando vypůjčil kameru a natáčel skandující tifosi (foto: Scuderia Ferrari)

"Dobrá první zatáčka a pak ty první dvě kola podle mě udělala rozdíl v našem závodě. Předjeli jsme velmi rychle Di Restu, Kimiho, Michaela. To nám dalo šanci následovat Sebastiana a rychlé vozy, které jezdily na prvních pěti místech.

Takže když se ocitnete po dvou či třech kolech na šestém místě, váš závod to podstatně vylepší," vysvětluje příčinu včerejšího úspěchu Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy