Ferrari: Titul máme stále ve svých rukou

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari věří, že má svůj osud stále ve svých rukou - přestože se v poslední rychlostně na své přímé soupeře začalo opět trochu ztrácet.

Lídr šampionátu Fernando Alonso měl před posledním závodem 40bodový náskok, jeho Ferrari však dostalo tvrdou ránu již v první zatáčce Velké ceny Belgie a Španěl musel odstoupit - před druhým Vettelem má k dobru již jen 24 bodů.

Šéfovi týmu Stefanovi Domenicalimu to však nedělá velké starosti a věří, že tak, jako se zvedli po horším vstupu do sezóny, se můžou vzchopit i nyní a titul získat: "Belgii jsme opustili s vědomím, že je šampionát stále v našich rukou."

"Je v rukou lidí v Maranellu, kteří musí vůz zlepšit, protože stále není na úrovni, na které by měl být. Soutěž je stále velmi otevřená, Fernando stále vede šampionát - a na tomto základě můžeme hledět před sebe," uvádí šéf Scuderie pro oficiální stránky týmu.

"Před našim domácím závodem máme zvláštní pocit, realitou však je, že k dispozici bude stejný počet bodů, jako v dalších 19 kolech všude jinde na světě. Abych to shrnul, chtěl bych si myslet, že z Monzy - z pro nás velmi zvláštního závodu, můžeme odjet s velmi zvláštními body.

Víkendu bude výzvou z technického pohledu. Všechny týmy včetně nás pojedou s vozy v jedinečné specifikaci pouze pro tuto trať, aby vyhověly jejím unikátním požadavkům na velmi nízký přítlak. Víme, že několik našich soupeřů jsou na tomto typu okruhu velmi konkurenceschopných," dodává Domenicali.


Ferrari: Šampionát máme stále ve svých rukou (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy