Schumacher: Když se řekne Monza, vidím rudě

GP Itálie (Monza) | foto: HRT F1 Team

Okruh v Monze je domovem fanoušků Ferrari, takzvaných Tifosi, kteří budou letos bezpochyby podporovat Fernanda Alonsa. Na tamější atmosféru však nezapomněli ani dva, svého času domácí, piloti a mistři světa - Schumacher a Räikkönen.

Michael Schumacher v oficiálním předzávodním prohlášení uvedl, že když pomyslí na Monzu, ihned všechno vidí skrz rudý závoj. "Je to bijící závodní srdce Itálie, všechno tam žije a dýchá Ferrari a já musím nevyhnutelně myslet na všechna ta krásná léta, která jsem tam strávil," uvedl sedminásobný německý šampion.

Co ho prý obzvlášť těší je fakt, že ho i po těch letech Tifosi vřele vítají. A i když teď závodí za stříbrný Mercedes, doufá, že jim bude moct nabídnout hezký souboj a být jim hodným soupeřem.

Na zdejší atmosféru a fanoušky vzpomíná také Kimi Räikkönen: "Monza je jejich domovem a bude tam také spousta finských fanoušků. Je to místo, kde jedeme opravdu, ale opravdu rychle. Je skvělé tam přijet s dobře fungujícím autem a vidět, jak rychle můžete jet."

"Když jsem na Monze závodil naposled, byl jsem pilot Ferrari. Vždycky jsem si tamější atmosféru užíval, ale jako jezdec Ferrari to bylo opravdu speciální. Doufám, že mě stále rádi uvidí závodit, i kdybych měl jet před Ferrari. Hodně se těším, až uvidím všechny fanoušky a myslím, že by to byl hodně zvláštní pocit být na pódiu i jako pilot Lotusu," nechal se slyšet Fin.

Tři osobnosti spojené s týmem Ferrari vedle sebe - oslavy na pódiu po VC Evropy
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

A i když v Monze nikdy nevyhrál, není to podle něj tím, že by neuměl na této trati jezdit. "Z nějakých důvodů nám to tam zkrátka nikdy nevyšlo," a dodává, že i když mu vítězství zatím unikalo, neznamená to, že by zde nemohl vyhrát nebo získat dobrý výsledek v budoucnu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy