Průvodce Monzou, jak ji vidí Bruno Senna

Williams | foto: Williams F1 Team

Bruno Senna pro F1 Racing popsal své pocity a zážitky z italského okruhu v Monze. Jaké výzvy pro piloty tamější okruh představuje?

Bruno Senna uvedl, že je úžasné mít hned za sebou dva skvělé, historické okruhy jakými jsou Spa a Monza. Podle něj je Monza se svou minulostí a fanoušky svět sám o sobě a je to jeden z jeho nejoblíbenějších okruhů.

"Okruh ani nebyl zničen a změny, které byly provedeny, se začlenily velmi dobře a to i ty přidané šikany - je to stále opravdu speciální místo. Nechtěl bych, aby Spa a Monza někdy opustily kalendář F1, vždycky by pro ně mělo být místo," napsal pro F1 Racing.

"Pro jezdce je to těžký úkol a obtížný okruh ke zvládnutí. Jeden z těch, na kterých to můžete snadno přehnat a nezvládnout to s pneumatikami a potom jste v potížích po celou závodní sekci. Ale překvapivě velmi jednoduše ho také můžete pokazit," popsal jezdec Williamsu.

"Minulý rok jsem zde jel 215 mil za hodinu Při rychlostech, jakými se na tamějším okruhu jezdí piloti jedou téměř 100 metrů za sekundu. Takže si představte brzdnou zónu jen dva metry, kterou musíte znovu a znovu naprosto přesně trefit. A mezitím se mění podmínky na traťi, chování pneumatik a ubývá vám palivo," komentuje své zkušenosti Senna. 

Podle něj to jezdcům ztěžuje malý přítlak vozů, kvůli kterému je složité dát dohromady perfektní kolo vzhledem k tomu, jak přesný zde musíte být. Je to prý velmi těžké a okruh nabízí mnoho výzev. Dodal, že je zde také dost únikových zón a běžně zde nevídáte nehody kvůli chybám pilota jako spíše dvě auta, které kolidují.

Okruh v Monze má brazilský pilot velmi rád (foto: Lotus F1 Team)

"Loni jsem zde zajel dobrou kvalifikaci a dostal se opět do její třetí části. A potom v závodě jsem poprvé v mé kariéře v F1 dojel na bodech - na devátém místě, poté, co mě brzká zastávka v boxech odsunula na osmnáctou pozici. Mám na Monzu tudíž dobré vzpomínky a je to okruh, který si užívám," zavzpomínal Brazilec.

A jako bonus zmínil také italské jídlo, které je podle něj zkrátka výborné. Ačkoliv prý není znalec vína, co se týče jídla, nemůže prý nikdo popřít, že je velmi dobré.   

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy