V čem podle odborníků spočívá Alonsův talent?

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Bývalí piloti a spolupracovníci Fernanda Alonsa hovoří pro F1 Racing o tom, v čem je současný lídr šampionátu výjimečný.

Giancarlo Fisichella, bývalý pilot F1
Je skvělým, fantastickým jezdcem. Je neuvěřitelné, jak posuzuje limit vozu, okruh a pneumatiky. V závodě ja tak konzistentní! Chápe, kdy má zabrat a kdy pneumatiky šetřit. Jezdí na limitu vždy, když potřebuje. Momentálně je o slušný krok před ostatními.

Ivan Capelli, bývalý pilot F1
V každém jednom kole funguje na 110 %. A je schopen jezdit i přes problémy s autem.

Alan Permane, ředitel provozu na trati (Lotus F1)
Při kvalifikaci v Monze v roce 2006 měl urvanou polovinu auta. Měřili jsme přítlak, který ztratil, a přepočítali to do časové ztráty na kolo - vůbec se k tomu nepřiblížil. Jakoby to odmítl akceptovat.

Martin Brundle, bývalý pilot F1
Je jako Senna ve svém vrozeném citu pro přilnavost a ví, kolik ji má očekávat před tím, než se vřítí do zatáčky.

Gary Anderson, bývalý konstruktér vozů F1
Kluci u Ferrari cítí, že s autem dělá věci, které nikdy u žádného jiného pilota neviděli. Často říkají: 'To bylo díky němu, ne díky autu.' Zkrátka nevěří, že se něco takového může dít.

Lidé, co to prohlašují, nemuseli být na stejných pozicích, když tam působil Michael Schumacher, mohli se trochu posunout, takže Michaela možná ani neznají. Ale jsou ti nejpovolanější, kteří mohou posoudit Alonsův talent, jeho motivaci a potřebu kritiky.

Když se nedaří, je součástí týmu.


Fernando Alonso sklízí uznání odborníků (foto: Scuderia Ferrari)

David Coulthard, bývalý pilot F1
Strávil většinu své kariéry na čele, takže jej nevidíte často předjíždět a mohli byste argumentovat tím, že je Lewis lepším instinktivnějším závodníkem. Lewis je však častěji ocitá v incidentech a Alonsova předjetí Marka Webbera a Romaina Grosjeana vnějškem v nájezdu do zatáčky č. 2 ve Valencii pokazují na jeho umění.

Ví, kdy to má vzdát - a to ukazuje na sílu jeho charakteru a závodních schopností.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy