Domenicali: Frustraci musíme hodit za hlavu

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Stefano Domenicali uvedl, že jeho tým musí na frustrující víkend v Belgii, kde Fernando Alonso závod po kolizi nedokončil, rychle zapomenout a soustředit se na jejich domácí velkou cenu.

Vzhledem k tomu, že v Belgii Fernando Alonso nezískal ani bod, zmenšil se jeho náskok v tabulce šampionátu ze 40 na 24 bodů před momentálně druhým Sebastianem Vettelem.

"Bylo to bezpochyby frustrující, protože když se díváme na rychlost v tom závodě, mohl být klidně na pódiu a klidně druhý. Je to proto velké zklamání. Víme, že v tak vyrovnaném boji o titul není dobré neskórovat ani bod, ale víc k tomu nemůžu říct," uvedl pro Autosport šéf Ferrari Domenicali.

"Když se stane něco, co nesouvisí s rychlostí nebo spolehlivostí, ale je to spojeno se smůlou - být ve špatný čas na špatném místě - potom musíme frustraci hodit za hlavu a soustředit se na výkon v Monze. Je to důležité nejen proto, že je to v Itálii, ale také vzhledem k bojům v šampionátech. 

Dodal, že musejí počkat, jak se na specifickou trať v Monze připraví ostatní týmy. Je však podle něj důležité, že v Belgii měli dostatečnou rychlost. "Z mé strany je důležité, co bylo připaveno z aerodynamického hlediska, také převodový poměr a nastavení vozu. Bude to pro nás důležitý závod," nechal se slyšet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy