Hamilton a Vettel s Alonsem nesouhlasí: Ferrari není nejpomalejší

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Přímí soupeři Fernanda Alonsa v boji o titul - Lewis Hamilton ani Sebastian Vettel - nesouhlasí s jeho tvrzením, že má Ferrari nejpomalejší vůz ze špičkových týmů.

Španěl včera v Belgii uvedl: "Z pohledu výkonnosti jsme očividně nejpomalejší z uchazečů o titul či kluků na čele. Máme díky bodům výhodu, ale nevýhodu ve výkonnosti, takže si nemyslím, že bychom byli favority."

Vettel se tomuto Alonsovu tvrzení zasmál: "Nevede jenom proto, že někdo vypsal šek a dal mu takové množství bodů. Myslím, že si to zaslouží.

Samozřejmě, že když se podíváte na začátek sezóny a na zimní testování, zdá se, že Ferrari mělo spoustu problémů. Pak se ale dali dohromady a postavili velmi konkurenceschopné auto. A konkurenceschopní byli za všech okolností a podmínek.

Myslím, že si zaslouží být v této pozici. Když se poohlédnete za několika posledními závody, byli vždy dostatečně rychlí na to, aby končili na pódiu a občas vyhrávali závody," dodává pilot Red Bull.


Hamilton a Vettel s Alonsem nesouhlasí (ilustrační foto: Red Bull Racing)

S výrokem Alonsa nesouhlasí ani Hamilton: "Tohle řekl, jo? Jen se staví do příjemné pozice. Mohl bych říci totéž: 'Mé auto je není nejpomalejší ze čtyř špičkových týmů, ale uvidíme, co s tím naděláme.'

Nevím, proč by měl říkat, že jeho auto není tak rychlé, pokud necítí, že neudělali krok zpět, ale to podle mě není ten případ. Fernando je stále zřejmě tím nejlepším pilotem současnosti, konzistentně sbírá body.

Dojíždí v každém závodě na bodech, takže odvádí solidní práci. Vyhrál několik závodů, takže bych rozhodně netvrdil, že má nejhorší auto," dodává Hamilton, jenž na Alonsa v šampionátu ztrácí  47 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy