Alonso: Ferrari má nejpomalejší auto ze špičkových týmů

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso přes své vedoucí postavení v šampionátu tvrdí, že má Ferrari nejpomalejší ze všech týmů, které letos bojují o titul.

Španěl letos dokázal vyhrát tři závody a je se 40bodovým náskokem na čele šampionátu, což je vzhledem k problematickému startu Ferrari do letošní sezóny překvapení. Co se týče rychlosti vozu F2012, zůstává Alonso spíše pesimistou.

"Myslím, že se přes léto nic nezměnilo. Když se na čtyři či pět týdnů zastavíte a potřebujete si někdy o F1 promluvit a podíváte se na klasifikace, vypadá to pro nás na velkou výhodu. Stačí ale dva nebo tři špatné závody, a všechno se změní," uvedl dnes Alonso ve Spa.

"A z pohledu výkonnosti jsme očividně nejpomalejší z uchazečů o titul či kluků na čele. Máme díky bodům výhodu, ale nevýhodu ve výkonnosti, takže si nemyslím, že bychom byli favority," drží se pilot Ferrari při zemi.

Zdůrazňuje při tom výkonnost, kterou předvedli během posledního závodu v Maďarsku: "Ztráta na pole position byla v posledním závodě osm desetin sekundy, což je trochu moc. Potřebuje tu situaci zlepšit."


Alonso se před zrakem Vettela raduje na svém Ferrari po vítězství na Hockenheimu
(foto: Scuderia Ferrari)

"Uvidíme, kolik to bude tady a v Monze, protože se jedná o dva podivné okruhy z pohledu vlastností vozu: potřebujete nízký přítlak ve srovnání s ostatními tratěmi, takže se během následujících dvou velkých cen může stát cokoliv a snad se nám podaří získat slušné množství bodů.

Dalším měřítkem pro srovnávání pak je Singapur, do té doby musíme stáhnout ztrátu na pole position," nabádá Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy