Button: Alonsa a Ferrari čeká ve druhé polovině sezóny těžká bitva o titul

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso a Ferrari to ve druhé části letošní sezóny nebudou mít jednoduché, podle Jensona Buttona je čeká těžká bitva o titul.

Alonso je jediným pilotem, který letos vyhrál více než dva závody. Na svém kontě má na druhého Marka Webbera z Red Bullu čtyřicetibodový náskok, a to i přesto, že se Ferrari většinou nemohlo v rychlosti svého vozu F2012 rovnat svým největším soupeřům.

"Tým [Ferrari] odvedl dobrou práci, když získal body, které má, ale opravdu si nemyslím, že by byli rychlí. Budou to zvládat dobře, jsou skvělým týmem a Fernando je skvělým pilotem," popisuje Button pro Sky Sport News.

"Je to však těžké, když vidíte, jak ostatní týmy konzistentně vyhrávají závody - a podle mě k tomu bude v dalších závodech dále docházet," myslí si pilot McLarenu, jenž na Alonsa ztrácí v šampionátu 88 bodů, k čemuž přispěly jeho trable s optimálním nastavováním vozu MP4-27.

"Zkoušel jsem s vozem několik věcí, byl to špatný směr. Docházelo k tomu kolem Velké ceny Kanady," přiznává Button.

"Dostali jsme se však z toho a v posledních několika závodech jsem byl mnohem spokojenější. Auto je tedy obecně dobré a vylepšení, která jsme na něj v posledních dvou závodech nasadili, byla skvělá. Myslím, že jsme momentálně velmi dobří v tom, jak dát vše dohromady," dodává sedmý muž šampionátu.


Fernando Alonso s Jensonem Buttonem loni v Monaku (foto: Pirelli)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy