Maldonado: Ztracené body získám zpět

Williams | foto: Williams F1 Team

Pastor Maldonado věří, že ve druhé polovině sezony vynahradí bodově i ty závody, které mu v první polovině nevyšly.

Pilot Williamsu nezískal od svého vítězství v Barceloně ani bod. Kromě závodu ve Španělsku bodoval pouze v Číně, kde získal 4 body, což je velmi málo vzhledem k jeho velmi dobrým výkonům v kvalifikacích.

„Stále zbývá devět závodů do konce, což je relativně dost napravit předchozí chyby. Udělám pro to ve druhé polovině vše, co bude v mých silách,“ řekl Venezuelan Autosportu.

„Musíme se zlepšit a poučit se z chyb, kterých jsme se dopustili, abychom mohli získat více bodů. Pokaždé, když vyjíždím na trať, se snažím něco naučit a zlepšovat se. To je můj přístup. Kvalifikace byly dobré. Z různých důvodů jsme však nezískali od Barcelony ani bod, ale takové je závodění.“

Maldonado se v letošní sezoně stal terčem kritiky především díky svým manévrům.  Sportovními komisaři byl potrestán třikrát z posledních čtyř závodů. Jednalo se o kolize se Sergiem Perézem (Silverstone), Lewisem Hamiltonem (Valencie) a Paulem di Restou (Maďarsko). „Když se vám daří, všichni vás podporují. Pokud se nedaří, kritizují vás,“ uzavřel pilot Williamsu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy