Whitmarsh nechce být dále šéfem FOTA

McLaren | foto: McLaren

Šéf McLarenu, Martin Whitmarsh, řekl, že po volbách již nechce být znovu šéfem Asociace týmů F1.

Brit je v čele Asociace týmů F1 (FOTA) od konce roku 2009, tehdy nahradil prezidenta Ferrari, Lucu di Montezemola. Ačkoliv podle původních plánů mělo docházet ke střídání na této pozici každých 12 měsíců, Whitmarsh je v čele již skoro tři roky. Šéf McLarenu ale oznámil, že po volbách v čele určitě nebude. 

"Už se znova dobrovoně nepřihlásím. Myslím, že je to správné, už jsem tam byl tři roky nebo tak nějak. Myslím, že by bylo dobré, kdyby to teď dělal zase někdo jiný. Podle mého by si o tom měly rozhodnout týmy. Snažli jsme se [FOTA] o povzbuzení sportu, stabilizování sil, porozumění problémům ostaních týmů. Cokoliv se stane, budeme se snažit pokračovat ve snaze a dělání těchto věcí. Myslím si ale, že by bylo dobré, aby se teď vynasnažil i někdo jiný."

Whitmarsh podle svých slov neuvažoval o tom, kdo by ho měl nahradit. Myslí si ale, že by to byla dobrá příležitost pro každého, kdo by se chopil kormidla. "Bude záležet. Myslím, že je to dlouhá cesta. Teď máme před sebou ještě 9 závodů a já se musím soutředit na ně a na další věci. Uvidíme, co bude, ale moje doporučení by bylo, aby to dělal někdo jiný. Bude to pro něj dobrá příležitost. 

Když byl Martin dotázán, jestli by byl dobrým kandidátem na jeho náhradu třeba šéf Mercedesu, Ross Brawn, nebo šéf Lotusu, Eric Boullier, tak řekl: "Podpořil bych oba dva."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy