Lotus věří v silnou druhou polovinu sezony

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Lotus může stavět na své skvělé formě z posledních závodů. V posledních devíti závodech této sezony by se však mohl stát ještě silnějším týmem.

Alespoň podle názoru ředitele Lotusu pro traťové operace, Alana Permaneho, by na tým mohla čekat silná druhá polovina sezony. Věří také, že by ještě letos mohli získat tolik kýžené vítězství. Jeho tým v posledních pěti závodech získal ze všech týmů nejvíce bodů. Až na Silverstone byl také alespoň jeden z jejich jezdců vždy na stupních vítězů. Parmane věří, že tým může v takovýchto výkonech pokračovat i v druhé polovině sezony. Pomoci by také mohlo to, že dva jezdci, kteří za ně jezdí teprve od začátku této sezony, se v týmu již adaptovali. 

"V druhé polovině budeme mnohem silnější. Auto je skvělé, začali jsme s ním a ukázali jsme, že ho dokážeme vyvíjet stejně dobře ne-li lépe jako ostatní týmy. Určitý čas jsme strávili poznáváním se s jezdci a Romain měl pár bouraček v prních kolech. Bez toho by věci mohly být jiné. Není tedy žádný důvod proto, proč bychom nemohli mít dobrou i druhou půlku," říká Alan Permane. 

"Myslím, že našemu autu sedí každá trať. V Silverstone a v Maďarsku jsme byli super rychlí a to jsou absolutně odlišné tratě. Nic nás tedy nemůže překvapit." Permane také připouští, že jeho tým se snažil získat větší přítlak na svých autech, aby zlepšil svoje kvalifikační výsledky. Podle něj by se ale týmu na nadcházejících tratích, které nabízí možnosti předjíždět, a tak snižují důležitost kvalifikace, mělo dařit. 


Alan Permane při GP Monaka (foto: Renault)

"Nemyslím, že by toho bylo hodně v setupu," odpověděl na otázku, kde si myslí, že se Lotus může ještě zlepšit. "[po posledním tréninku v Maďarsku] Kimi byl spokojen s autem jako nikdy. Řekl jsem mu: ´Co potřebuješ?´ a on prostě odpověděl: ´Víc přítlaku´. Auto je dobré, ale abychom byli ještě rychlejší, tak potřebujeme více přítlaku na předním i zadním křídle."

"Když srovnáme jeho závodní rychlost, tak neměl žádnou šanci být v kvalifikaci o čtyři desetiny rychlejší. Takže tady se musíme určitě zlepšit. Na trati jako je ta na Hungaroringu nestačí být druzí [na roštu]. Na ostatních tratích se dá předjíždět, následuje Monza a Spa - absolutně jiné příběhy. Pokud bychom byli schopní dojíždět na druhém nebo třetím místě v každém závodu tohoto roku a vyhrát oba šampionáty, tak bych byl absolutně spokojený. Hodně ale toužíme po vítězství."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy