Boullier chválí Red Bull: Mapování bylo legální a chytré řešení

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Pokud by se měl někdo z konkurence v budoucnu pokusit do závodu nasadit nějaké nelegální díly, tak šéf Lotusu, Eric Boullier, věří, že by to u zodpovědných lidí od FIA neprošlo.

Vypadá to, že lidé z týmů mají důvěru v kompetence FIA. Poslední dobou se techničtí delegáti obzvláště zaměřují na auta rakouského týmu Red Bull, ty se totiž často nacházejí až za hranicí pravidel. Nicméně Eric Boullier, šéf Lotusu, teď vysekl Red Bullu poklonu, neviděl totiž na autech týmu, který F1 kraloval poslední dvě sezony, nic zavrženíhodného. 

"Když se na to podíváte z jednoho pohledu, tak je to něco jiného," řekl Eric pro Autosport. Může to znít jako pochvala konkurenci, která jezdí, stějně jako Lotus, s motory Renault. "Co se týče mapování, tak bylo legálním a chytrým nápadem."

Boullier, který v Číně protestoval proti dvojitému DRS Mercedesu a mezitím zadal vývoj stejného systému i ve svém týmu, dodává: "Když byste dělali něco ilegálního a nepřišel by za to žádný trest, tak by bylo něco špatně. Nejsem přímo zahrnut v tom, co dělá FIA. Ale je jistější, když nějaký tým dělá něco ilegálního, ho také potrestat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy