Minardi skrytým týmem Toyoty?

Toyota | foto: Panasonic Toyota Racing

Není to tak dlouho, co se objevily informace o tom, že by měla Toyota dodávat motory Jordanu.

Jak se ale zdá, vše by mohlo být nakonec úplně jinak. Podle Auto Motor und Sport by měl japonský tým dodávat své zákaznické motory stáji Paula Stoddarta. Autor článku dokonce uvedl, že by mělo Minardi dostávat motory zdarma!

Skoro neuvěřitelné, tedy za předpokladu reálného základu této zprávy. Co by však mohl nabídnout Toyotě nejmenší tým startovního pole výměnou? „Taková pomoc jinému týmy by měla své opodstatnění pouze v případě, že by napomohla řešení našich potíží,“ uvedl k tomuto tématu šéf Toyoty Tsutomu Tomita.

Pokud by skutečně k takové spolupráci došlo, byl by to další posun od osvědčené úzké spolupráce Ferrari a Sauberu k ještě větší globalizaci uvnitř Formule 1 samotné. Minardi by se mělo totiž podílet na testech a získaná data by měli Japonci k dispozici. Stejně tak by bylo Minardi mateřskou školou pro piloty, kteří by byli v hledáčku stáje Toyota Racing.

Této možnosti navíc nahrává i několik dalších vlivů. Předně jsou to výborné vztahy konzultanta a bývalého šéfa Toyoty Ove Anderssona s majitelem Minardi Paulem Stoddartem, který se navíc velmi úzce zná i s technickým ředitelem Toyoty Mikem Gascoynem. Navíc je v Minardi symbolicky angažován i Bernie Ecclestone, a ten je znám svou náklonností právě k nejmladšímu týmu Formule 1.

A Eddie Jordan? Jeho obchodní praktiky mu příliš na renomé nepřidávají, takže…


Foto: Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy