Hamilton ví, že si už moc špatných výsledků letos dovolit nemůže

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton si uvědomuje, že si už moc dalších zkažených závodů dovolit nemůže, má-li se udržet v boji o letošní šampionát.

Jsme přesně v polovině sezóny a britský pilot na lídra Fernanda Alonsa ztrácí 64 mistrovských bodů. Z Velké ceny Německa nakonec odstoupil a připustil, že to pro něj bylo obrovské zklamání vzhledem k tomu, jak rychlé měl konečně auto.

"Takových propadáků si nemůžete dovolit moc, obzvlášť když kluk, který vede, končí v každém závodě na bodech," naráží Hamilton na své poslední výsledky a Alonsa.

Po svém vítězství v Kanadě získal pouze 4 body kvůli odstoupení ve Valencii a bídné formě McLarenu na domácí půdě v Silverstone. V Maďarsku však doufá, že s vylepšeným vozem, s nímž jeho kolega Jenson Button bojoval o vítězství na Hockenheimringu, bude moci získat další výborný výsledek.

"Stále existují oblasti, v nichž jsme slabší ve srovnání s Ferrari a Red Bullem. Jejich auta jsem si na Hockenheimu mohl docela často prohlížet. Jsou však také oblasti, kde jsme také silnější. Dostali jsme se do situace, kdy jsou někde o něco rychlejší a někde zase mi, je to mnohem příjemnější," cituje Buttona BBC.


Hamilton s novými bočnicemi v garáži na Hockenheimringu (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy