Vettel o dopadu změn v mapování motorů na výkonnost Red Bullu

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel si nemyslí, že by změna mapovaní motoru měla výrazný vliv na výkonnost Red Bullu RB8. Tým úřadujícího mistra světa byl minulý víkend předvolán před technické komisaře, aby jim vysvětlil charakteristiku mapování motorů, kterou technický delegát FIA, Jo Bauer, neshledal jako odpovídající pravidlům.

Přestože komisaři neshledali Red Bull vinným z porušení pravidel, tak středeční upřesnění pravidel týkající se této oblasti Red Bullu jejich řešení používané během GP na Hockenheimu zakázalo. Ale i přes toto rozhodnutí, které bude mít zcela jistě nějaký dopad na konkurenceschopnost vozu, Vettel věří, že rozdíl bude bezvýznamný. Němec odhaluje, že inženýři týmu vnímají toto rozhodnutí jako méně závažně než jak ho vnímá ostatní veřejnost. 

"Pochopitelně, hodně se o tom mluví. V Německu se hodně diskutovalo v sobotní noci a v neděli, což pro nás nebylo uplně ideální z pohledu přípravy na závod. Pouhou hodinu před startem závodu jsme zjistili, jaké je vlastně rozhodnutí, pochopitelně bylo dobré do závodu odstartovat normálně ze startovního roštu. Bylo také docela jasné, že to není poslední rozhodnutí v této otázce," říká Sebastian Vettel ve čtvrtek na Hungaroringu.

"Ale upřímně, myslím, že větší povyk byl kvuli tomu, co se všechno napsalo než v samotném mapování." Jezdec ale uznává, že změna, která znemožní Red Bullu upravovat točivý moment motoru, bude mít na jízdní vlastnosti vliv: "Když se podíváte na letošní auta, tak jsou jiná než ta loňská, kvůli pravidlům, která nám přesně vymezují umístění výfuků."


"Ale lidé se snaží dosáhnout podobného výsledku jako vloni. Každý do toho dává vše. Není to ale tak, že auto už fungovat nebude. Jsem si docela jistý, že se nic nezmění. Je ale jasné, že to co jsme měli na autě na Hockenheimu jsme tam měli proto, že jsme věřili, že to udělá auto rychlejším. To je rozdíl oproti Maďarsku. Ale je těžké Vám říci konkrétní čísla - jestli jsou to 2 desetiny, půl desetiny nebo nic. Nemůžeme to změřit."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy