Boullier: Lotus bude ve druhé části sezóny předvádět ještě lepší výkony

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Šéf Lotusu Eric Boullier věří, že jeho tým bude ve druhé části sezóny 2012 po slibném startu ještě silnější.

Kimi Räikkönen získal v Německu pro Lotus letošní šesté umístění na "bedně" a v celkovém hodnocení pilotů postoupil na čtvrtou příčku před Lewise Hamiltona z McLarenu. Jak tým získává více zkušeností a sžívá se s piloty, zlepšují se podle Boulliera i jeho výkony.

"V určitém směru jsme novým týmem. Tohle je nový Enstone, který spolupracuje s oběma piloty. Náš celkový balík zahrnující vůz a piloty se zlepšuje. Nevidím žádný důvod, proč bychom ve druhé polovině sezóny nemohli získat více bodů, než jsme získali v té první. Tak by to mělo být," uvádí Boullier, jehož tým je v průběžném pořadí čtvrtý, o pouhý bod za McLarenem.

Věří, že i v Německu mohl Räikkönen bojovat o vítězství, pokud by se v deštivé třetí části kvalifikace umístil lépe: "Není to frustrující, to je závodění. Pokud v kvalifikaci uděláme vše správně a budeme v první pětce, pak víme, že máme rychlost na vítězství. To je nyní cílem.

V Německu naše auto mělo rychlost na boj s Ferrari, McLarenem a Red Bullem. Je to zkrátka jen otázkou lepší kvalifikace," dodává Boullier.


Räikkönen s Webberem za zády - dočká se ve druhé polovině sezóny Lotus kýženého vítězství?
(foto: Lotus F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy