FIA prošetřovala Red Bull kvůli mapování motorů, potrestán však nebude

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Kvůli mapování motorů na obou vozech týmu Red Bull v současné chvíli probíhá jednání mezi sportovními komisaři, Red Bullem a Renaultem (dodavatelem motorů).

Technický delegát FIA Jo Bauer nahlásil sportovním komisařům své podezření pro porušení technických pravidel na obou vozech týmu Red Bull.

Problém se týká mapování motorů. "Po prošetření mapování točivého momentu motorů u vozů číslo jedna a dva se zjistilo, že výstup maximálního krouticího momentu obou motorů je nižší, než jsme viděli v předchozích závodech.

Dle mého názoru tedy došlo k porušení článku 5.5.3 technických pravidel Formule 1, protože jsou motory schopny při určité rychlosti poskytovat při středních otáčkách vyšší krouticí moment," cituje Bauera Autosport. 

"Tato nová mapa krouticího momentu uměle změní aerodynamické vlastnosti obou vozů, což je také porušením Technické směrnice 036-11. Předávám tuto záležitost komisařům," dodává technický delegát FIA.

Šéf týmu Christian Horner se však nechal slyšet, že si žádných porušení není vědom a upozornil, že včerejší výsledky kvalifikace byly oficiálně uznané.

Aktualizace: FIA oznámila, že Red Bull nebude nijak potrestán. A přestože neuznávají vysvětlení Red Bullu, naznala, že pravidla nejsou dostatečně jasná aby mohlo dojít k potrestání. 

Ross Brawn i Christian Horner pro Sky Sport uvedli, že to podle nich ještě neskončilo. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy