Räikkönen doufá, že k němu bude letos Německo přívětivější

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Měl velmi dobré auto, rychlost a šanci na vítězství, ale vždy se přihodilo něco, co ho v tom zastavilo. Startoval zde patnáctkrát a ani jednou nevyhrál. Kimi Räikkönen má sice německé okruhy rád, avšak nezdá se, že by Německo mělo rádo Räikkönena. Šest odstoupení ze závodu není to, na co by Fin rád vzpomínal. Jaké to podle něj bude letos?

Finský pilot má okruhy a závodění v Neměcku rád, nikdy zde však nedosáhl na vítězství. Na tamější půdě získal čtyři pole position, avšak šestkrát musel ze závodu odstoupit. Mnozí fanoušci si určitě vzpomenou například na rok 2005 a poslední kolo závodu na Nürburgringu...

Sám Räikkönen uvedl, že mu zkrátka Hockenheim ani Nürburgring nikdy neukázali tu přívětivou tvář. "Nevím, čím to je, možná jsem něco provedl v minulém životě. Vždy jsem to tam měl rád, ale problém je, že jsem nikdy neměl štěstí na své straně a vždy se stalo něco, co mě zastavilo v cestě za vítězstvím," řekl v oficiálním prohlášení.

Věří však, že letos má Lotus další šanci bojovat o pódium, protože mají dobré auto, rychlost a také celkem rozumějí pneumatikám. Proto na minulé neúspěchy nemyslí a bude se opět snažit o co nejlepší výsledek. "Třeba se to letos povede," nechal se slyšet.

"Auto může udělat na Hockenheimu velký rozdíl a naštěstí, my máme dobrý vůz. Potřebujete trakci při výjezdu ze zatáček a pokud nemáte dostatečnou přilnavost na předku, je těžké dostat z auta rychlost potřebnou k boji o přední příčky," popisuje Räikkönen klíč k rychlému kolu na německém okruhu.

Díky KERSu a DRS by podle něj také mělo být mnohem jednodušší předjíždění. Přesto bude důležité, kde se v sobotu kvalifikují. Doufá také, že v Německu bude pěkné léto a teplo, což jejich autu sedí.

Räikkönen se zpět neohlíží (foto: West McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 53 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy