McLaren své naděje upíná k novinkám, které hodlá nasadit v Německu

McLaren | foto: McLaren

McLaren po včerejším propadáku v domácí Velké ceně Británie hodlá do Německa dorazit s notně vylepšeným monopostem, který by je měl vrátit do hry o vítězství.

Tým očekával mnohem lepší výkony na dráze, která svou charakteristikou připomínala Barcelonu, kde byl v kvalifikaci Lewis Hamilton s velkým náskokem nejrychlejší. Soupeři však nespí a v Silverstone Jenson Button v sobotu vypadnul už v Q1, jeho týmový kolegovi patřilo až osmé místo. V neděli finišoval na stejné pozici a Button vybojoval poslední bodovanou příčku.

Po propadu výkonnosti je tým nyní pod velkým tlakem, aby zrychlil vývoj a opět nalezl cestu na vrchol. "Pro nás to byl jeden z těch víkendů, měli jsme na voze mnoho věcí, nemohli jsme je ale v pátek řádně vyzkoušet," cituje Whitmarshe Autosport.

"Pro Německo máme slušnou - větší a viditelně odlišný balík vylepšení. Musí to fungovat a přinést výsledky. Jinak jde stále o tu stejnou hru: musíme vyvíjet auto a ujistit se, že budeme lépe využívat pneumatiky," pokračuje šéf McLarenu.

V Hockenheimu hodlá představit velké změny, které postřehneme již na první pohled: korm upravených brzdových kanálků by mělo jít i o novou karoserii. Pokrok je nezbytný, podle Buttona se totiž McLaren v celkové rychlosti v Silverstone propadl až za Williams a Sauber.

Whitmarsh dále vysvětluje: "Je to vždy zklamání, když nejste konkurenceschopní - a to jsme ke konci závodu rozhodně nebyli, nikoliv vinou pilotů. Oba odvedli dobrou práci. Nebyli jsme dostatečně rychlí, tečka."


Podle Jensona Buttona se McLaren v Silverstone propadl až za Sauber a Williams. Bude v Hockenheimu znovu nahoře? (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

O víkendu jsme nezískali tolik dat, kolik jsme chtěli. Musíme je získat. Musíme se ujistit, že v Německu přijdeme s pořádným vylepšením. Musíme tvrdě pracovat na novinkách pro auto, musíme porozumět pneumatikám a minimalizovat chyby," dodává Whitmarsh, který si pochvaloval výborné zastávky. Ale co z toho, když prozměnu schází vozu rychlost?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy