Spa zachráněno, okruh má novou tříletou smlouvu

GP Belgie | foto: Scuderia Ferrari

Krásný belgický okruh Spa-Francorchamps se ve Formuli 1 zachránil. Dnes byla oznámena nová tříletá smlouva na pořádání velkých cen.

V minulosti se několikrát hovořilo o nedostatku financí, stížnosti obyvatel a budoucnost závodění ve Spa vypadala pochmurně. Před změnou vlády ve Francii se ještě nabízela možnost každoročního střídání Velké ceny Belgie s Velkou cenou Francie, i tato varianta padla.

Zdá se však, že nakonec s oblíbeným okruhem všechno dobře dopadne. Prodloužení smlouvy s Ecclestonem potvrdil dle belgické vysílací společnosti RTBF valonský ministr ekonomie Jean-Claude Marcourt: "Podařilo se nám vyjednat prodloužení smlouvy pro roky 2013, 2014 a 2015 - díky tomu ve Spa-Francorchamps uskuteční i další závody... Okruh pro nás představuje náklady, nejsou ale zas tak vysoké. Postaráme se o zatraktivnění Belgie."

Poté, co z možnosti pořádat vypadla Francie, byla dohoda podle Marcourta poměrně jednoduchá: "Jednání nebyla náročná. Nějakou chvíli trvala, protože se Francie chtěla střídat. Byla to příležitost, proto vůči ní byli otevření. Bernie Ecclestone je člověk, s nímž se vyjednává velmi obtížně, ale dokáže řádně dodržet vše, co nám slíbil."


Slavná zatáčka Eau Rouge na belgickém okruhu Spa-Francorchamps
(foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy