Whitmarsh: Pokles formy McLarenu na Hamiltonovo rozhodnutí vliv mít nebude

McLaren | foto: McLaren

McLaren v závodech na své konkurenty v poslední době čím dál více ztrácí. Podle šéfa týmu Martina Whitmarshe to však na rozhodování o prodloužení smlouvy Lewise Hamiltona vliv mít nebude.

Hamilton ve včerejší Velké ceně Británie dojel po bezchybném výkonu až na osmém místě, více mu současný monopost MP4-27 nedovolil. Na lídra šampionátu Fernanda Alonsa už ztrácí 37 bodů. Dle svého šéfa však s týmem z Wokingu i přes současný pokles výkonnosti smlouvu prodlouží.

Minulý týden uvedl, že s Hamiltonem neočekává složitá jednání (více zde) a na včerejší dotaz BBC, zda současná forma McLarenu Hamiltona ovlivní, odpověděl: "Ne, myslím, že je chytřejší, než aby takto smýšlel. Musí s týmem chtít zůstat - a já věřím, že tomu tak je."

Podle Whitmarshe se vyhlídky týmu znovu zlepší: "On to ví, já to vím - na to jsme v těchto dnech dostatečně disciplinovaní a souboji zocelení. Musíte to revidovat, poučit se z těchto víkendů. Z takových se někdy můžete poučit více než z těch úspěšných."

Výkonnost McLarenu však včera byla velmi špatná. V Barceloně Hamilton vyhrál s půlsekundovým náskokem kvalifikaci, proto tým očekával, že na okruhu s podobnými vlastnostmi bude moci bojovat o vítězství.

Místo toho se s Buttonem trápili už v kvalifikaci, potřebnou rychlost zdaleka neměli. Hamilton byl viditelně frustrovaný, podle BBC už má trápení McLarenu plné zuby - navzdory prohlášením z minulého týdne, že už ví, kde chce závodit a že je připravený podepsat smlouvu. Jeho možnosti odejít do jiného silného týmu s potenciálem na vítězství v šampionátu jsou však velmi omezené.


Lewis Hamilton se dnes proběhl s olympijskou pochodní (foto: Lewis Hamilton)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy