K úspěchu vede jen komplexní zlepšení

Schumacher R. - Montoya | foto: BMW WilliamsF1 Team

Šéfinženýr stáje BMW Williams Sam Michael varuje před zaměřením na dílčí část FW26.

Tým z Grove nezačal sezonu 2004 ve srovnání s loňskou špatně, ale forma Ferrari je vynikající a Sam Michael očekává těžší práci ke smazání rozdílu mezi výkonností obou týmů. S návratem do Evropy bude více času na přípravu vozů a vývoj, ale u Ferrari jsou na tom stejně tak.

„Tento rok bude skutečně o tom, jak rychlý bude vývoj,“ říká šéfinženýr britského týmu. „Doufám, že Ferrari nebude schopno zlepšovat svůj vůz stejně rychle jako my. Je mezi námi rozdíl a oni se nezastaví, proto musíme vylepšovat náš FW26 dvakrát tak rychleji.“

Minulý týden v Barceloně testovali Ralf Schumacher, Marc Gene a Scott Dixon některé nové prvky, a také dokončili rozsáhlý program testů pneumatik Michelin. Dnes se tým vydal k dalším testům do francouzského Paul Ricard.

Sam Michael se vrací k loňskému roku, kdy se podařilo FW25 vylepšit během pár závodů ve vítězný vůz. Tak dramatické zlepšení mělo podle něj příčinu v to, že na voze byly chyby, které se snadno odhalily a rychle napravily.

Dodává však, že letos je to úplně o něčem jiném, neboť monopost sezony 2004 je celkově dobrý, jen není nejlepší. Stáj z Grove věnuje nyní pozornost celému vozu a hledá celkové zlepšení. „Řekl jsem to již milionkrát. Nejhorší věc, kterou můžete udělat je, soustředit se jen na dílčí část. Jen celek může být úspěšný!“


Foto: BMW WilliamsF1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy