McLaren pro Silverstone připravil řadu novinek, ještě větší balík chystá pro Hockenheim

McLaren | foto: McLaren

McLaren včera prozradil, že v Silverstone nasadí několik novinek v oblasti aerodynamiky a zavěšení, které by jeho vůz MP4-27 měly zrychlit o více než obligátní desetinu sekundy na kolo. Ještě větší úpravy, které budou jasně patrné i zvenčí, chystá pro Velkou cenu Německa za další dva týdny.

Tým z Wokingu má co dohánět: do sezóny sice vstoupil zřejmě s nejrychlejším vozem, v posledních závodem mu však postupně dochází dech. Naposledy ve Valencii měl už Red Bull jasně navrch, když se Sebastian Vettel v úvodním stintu všem vzdaloval skoro o 1 sekundu na kolo.

Martin Whitmarsh potvrdil slova sportovního ředitele Sama Michaela, že McLaren pro Velkou cenu Británie připravil o něco více novinek, než je obvyklé (více zde), podstatně větší balík však můžeme očekávat v Hockenheimu.

"Měli bychom připravit sedm či osm modifikací. Jedná se o poměrně velký balík a budou-li všechny díly fungovat - pokud je stihneme vyrobit a nasadit na auto - a budou-li na dráze fungovat tak, jak předpokládáme, pak věříme, že to bude něco znamenat," popisuje pro Autosport Whitmarsh přípravy svého týmu na závod v Silverstone.

"Další balík, jenž z vizuálního hlediska představuje ještě větší změny, přijde v Německu. Myslím, že bude stát za to. Uvidíme, zda bude dostatečně velký. Myslím, že Red Bull na to momentálně hodně tlačí, ale stejně tak i Ferrari a mnoho dalších týmů."


McLaren za Red Bullem ve Valencii výrazně zaostával, bude mít v Silverstone navrch?
(foto: Vodafone McLaren Mercedes)

"Je to úžasně soutěživá sezóna, vzrušující šampionát - a my zde musíme získat dobrý výsledek," pokračuje šéf McLarenu, který je v šampionátu druhý, o 39 bodů za Red Bullem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy