Silverstone bude podle soupeřů pro posouzení formy Red Bullu klíčový

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Tento víkend by měl odhalit, zda bude Red Bull ve zbytku sezóny dominovat nebo Valencie před dvěma týdny jen výjimečně sedla jejich pneumatikám a vozu RB8 s přepracovanou zadní částí.

Sebastian Vettel tam s přehledem vyhrál kvalifikaci a ujížděl i v závodě, z něhož nakonec musel kvůli závadě na alternátoru odstoupit. Podle šéfa Mercedesu Rosse Brawna však Red Bull může za svůj vzestup vděčit spíše lepší práci s pneumatikami než zvýšení aerodynamické výkonnosti.

"Rozhodně se v poslední velké ceně ve Valencii jednalo o Vettelův velmi působivý výkon. Red Bull je z pohledu aerodynamiky silným týmem. Mají kreativní skupinu lidí a jsou díky svým silným stránkám extrémně konkurenceschopní," uvedl včera Brawn během FOTA Fans' Forum v Grove.

"K tomu mám však svou jedinou výhradu: pokud tyto pneumatiky přimějete k práci a dostanete je do provozního rámce, získáte obrovskou převahu nad těmi, kterým se to nepodaří. V našem případě díky tomu Nico [Rosberg] v Číně pohodlně vyhrál kvalifikaci a mohl odjet závod tak, jak chtěl, zatímco se se stejným vozem a pneumatikami v jiných závodech trápil.

Z hlediska variací to je skvělý rok a Red Bull ve Valencii předvedl výborný výkon, já ale doufám, že to není předzvěstí budoucnosti," vysvětloval fanouškům svůj pohled šéf Mercedesu.


Vettel ve Valencii dominoval, plány mu však nakonec zhatila závada alternátoru
(foto: Red Bull Racing)

Přítomný zástupce šéfa Force Indie Rob Fernley naproti tomu očekává, že bude Red Bull velmi rychlý i v Silverstone ukáže, jak silný Red Bull je: "Myslím, že Red Bull určitě udělal se svým aerodynamickým balíkem ve Valencii pokrok. Podle mě jsme tam však neviděli jeho plný potenciál.

Silverstone je okruhem, kde hraje aerodynamika hlavní roli - tam uvidíme, jak na tom Red Bull je. Očekávám, že budou rychlí. Bude to pro všechny týmy výzva, aby se podívali na to, co dělají," dodal Fernley.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy