Schumacher vzpomíná na Sennu

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Za dva týdny se koná Velká cena San Marina v Imole. Letos je tomu právě deset let, kdy se na tomto závodišti odehrál černý víkend Formule 1.

Šestinávobný šampion Formule 1 Michael Schumacher připomíná tragickou smrt jeho velkého rivala a skutečné osobnosti ve světě F1, Ayrtona Senny. Ten havaroval z vedoucí pozice v zatáčce Tamburello v 7. kole čtvrtého závodu mistrovství světa 1. května 1994.

Co je však méně připomínáno, o den dříve v kvalifikaci zahynul při saltech monopostu v oplocení mladý Rakouský pilot Roland Ratzemberger. Páteční strašlivě vyhlížející nehoda Rubense Barrichella, který musel být převezen do nemocnice, byla možná varováním...

Schumi přiznává, že tehdy váhal, má-li vůbec v závodění pokračovat: "Byl to strašný víkend a pro všechny z nás obrovský šok. Bylo to poprvé, kdy jsem v našem sportu zažil smrt. Ptal jsem se sám sebe, jestli chci pokračovat. Senna byl symbolem Formule 1 a pro tento sport udělal moc."

Ayrton Senna byl mistrem světa z let 1988, 1990 a 1991. Když tragicky zahynul v Imole ve věku 34 let, sváděl boj s nespolehlivou technikou Williamsu a rychlým Schumacherem na Bennettonu o svůj čtvrtý titul.

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy