Maldonado je za incident s Hamiltonem penalizován, potrestáni i Vergne a Kobajaši

Williams | foto: Williams F1 Team

Komisaři řádně prošetřili kolizi mezi Lewisem Hamiltonem a Pastorem Maldonadem v boji o třetí pozici. A Venezuelan dostal 20. sekundovou penalizaci. A nebyla to jediná penalizace z dnešní velké ceny.

K incidentu mezi oběma vozy došlo jeden a půl kola před cílem. Incident byl vyšetřován komisaři a Venezuelan dostal penalizaci 20 sekund. 

Tento výsledek ho odsouvá mimo body ve prospěch jeho týmového kolegy Bruna Senny. 

V oficiálním prohlášení Maldonado uvedl: "Hamilton mě vystrčil z dráhy a nenechal mi žádné místo. Přeskočil jsem obrubník a nemohl jsem se už nehodě vyhnout. Nevím, proč jel právě tak. Zkusil na mě velmi agresivní manévr." 

Hamilton se k incidentu také vyjádřil, ale nepamatuje si, co přesně se stalo. "Moje pneumatiky odešly a nevím, kde bych skončil. Nikdy nenecháváte auta projet kolem vás, bojujete o každou pozici. Nevím, co se tam přesně stalo, abych byl upřímný. Bylo to tak rychlé, že si to nepamatuji. Zatáčel jsem a skončil. Vše co vím je, že jsem seděl v autě a narazil do zdi, když do konce zbývalo jedno kolo," uvedl na Sky Sports.

Pro komisaře to byl náročný večer. Maldonado totiž není jediným jezdcem, který si z Valencie odváží penalizaci. Michael Schumacher zůstává nepotrestán, avšak Jean-Eric Vergne a Kamuj Kobajaši budou kvůli způsobení kolize na startu VC Velké Británie odsunuti dozadu.

Vergne závodící za Toro Rosso se po závodě na Twitteru Kovalainenovi omluvil, vzal incident na sebe a uvedl, že se z něj poučí. V příštím závodě se posune o deset míst dozadu. Současně také musí zaplatit pokutu 25 000 euro.

Kobajaši byl za kolizi s Felipem Massou penalizován a to pěti místy na startu v Silverstone. 


Maldonado se při souboji ocitá mimo závodní dráhu

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 45 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy