Alonso: Snadněji se vylepšuje špatné auto než to dobré, všechny novinky navíc fungují

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso na včerejší tiskové konferenci hovořil o spokojenosti s posledním vývojem vozu Ferrari F2012. Všechny novinky podle něj nyní hned fungovaly, což v minulosti vždy neplatilo.

"Úsilí týmu mě velmi těší. Je pravdou, že jsme nezačali v té nejlepší pozici, takže jsme z tohoto pohledu byli trochu ve výhodě, protože normálně se špatné auto vylepšuje snadněji než to dobré," vysvětluje Alonso.

"Měli  jsme spoustu věcí, které na začátku nefungovaly, takže to pro nás možná bylo o něco lehčí všechno spravit. Je však pravdou, že přibližně v posledních čtyřech velkých cenách každá nová část, kterou jsme na závody přivezli, korelovala a fungovala tak, jak jsme dle aerodynamického tunelu čekali," popisuje Španěl další oblast, v níž se Ferrari zlepšilo.

"To je něco, s čím jsme se v minulosti trápili, obzvlášť v posledních dvou letech. Ano, tým má nyní více sebevědomí, více věří ve všechny ty nové návrhy a informace, které dostáváme z aerodynamického tunelu, což je dobré. Nejen kvůli přítomnosti, ale také s ohledem na blízkou budoucnost," dodává Alonso.


Alonsovo Ferrari ve Valencii (foto: Scuderia Ferrari)
(další snímky z Valencie najdete v naší fotogalerii zde)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy