Alonso by za svého týmového kolegu bral i Hamiltona

McLaren | foto: Manor Racing

Fernando Alonso dnes ve Valencii přiznal, že má vliv na to, kdo bude jeho budoucím týmovým kolegou. Dodal, že by byl spokojený, kdyby po jeho boku nastupoval Sebastian Vettel či Lewis Hamilton.

Na dnešní tiskové konferenci na dotaz, zda měl v předchozích týmech vliv na rozhodování o svém týmovém kolegovi, Alonso odpověděl: "V minulosti nikdy, teď ve Ferrari ano."

"Jsem v Itálii každý týden. Takže když jsem tam, vídávám se s prezidentem, se Stefanem [Domenicalim] a hovoříme o vývoji vozu, o GT... a také o budoucnosti týmových kolegů," pokračuje Španěl.

Na spekulace ohledně přestupů si už zvykl: "Povídačky jsou pořád stejné. Když jsem vyhrál s Renaultem šampionát v roce 2005, byl jsem hned spojován s Ferrari - a dorazil jsem v roce 2010. Takže pokud je s ním nyní spojován Seb [Vettel], dorazí možná za pět let.

S Ferrari to je pořád stejné: kterýkoliv týmový kolega v budoucnosti přijde, bude vítán - bude součástí týmu a Ferrari. Ať by v budoucnu přišel kdokoliv, nebude to problém - budeme se snažit spolupracovat stejně jako s Felipem."

Uvedl přitom, že by nic nenamítal ani proti jeho bývalému týmovému kolegovi z McLarenu - Lewis Hamilton: "Nebyl by to problém."


Alonso s Hamiltonem na stupních vítězů loni v Abú Zabí
(foto: Scuderia Ferrari)

Svého současného kolegu Felipeho Massu však podporuje: "Mám hodně respektu vůči Felipemu. Myslím, že mi dával v posledních třech letech hodně zabrat, i když to je zvenčí těžko patrné a vypadá to jednoduše."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy