Mercedes: Musíme využívat potenciál vozu, ne vždy se nám to letos povedlo

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Podle Rosse Brawna je čas, aby Mercedes pravidelně získával dobré výsledky. Jejich letošní vůz má velký potenciál, přiznává však, že se jim jej letos nepodařilo vždy využít.

Nico Rosberg je v šampionátu na pátém místě se ztrátou 21 bodů na vedoucího Hamiltona. Brawn by byl rád, kdyby se posunul na špici.

"Naší sezónu bych zatím hodnotil tak, že byla mnohem slibnější a máme větší potenciál než v předchozích dvou letech, akorát se nám ten potenciál zatím nedaří využívat," popisuje šéf německé závodní stáje před Velkou cenou Evropy.

"Stále zbývá hromada závodů, těší mě však výkonnost vozu, protože jsme jeden závod vyhráli, v Monaku byli druzí a auto téměř vždy patří mezi nejrychlejší čtyři či šest vozů v kvalifikaci. Myslím, že je letos podstatně konkurenceschopnější."

Rozhovor s Rossem Brawnem (zdroj: Youtube / Mercedes AMG F1 Team)

"Ne vždy jsme ale dali dohromady celý program. Ve dvou závodech jsme si to nechali utéct, nevytěžili jsme maximum. Ve zbytku sezóny se hodlám ujistit, že jako tým budeme naplňovat náš potenciál, protože je podle mě tento rok mnohem lepší než v předchozích letech.

Nico jezdí velmi dobře, vůz je extrémně konkurenceschopný a Nico je jedno vítězství od vedení ve světovém šampionátu. Musíme bojovat se vším, co máme, abychom dosáhli ty nejlepší výsledky, na které máme, a pak sledovali, jak se to vyvine," pokračuje Brawn, který nevidí důvod, proč by nemohli bojovat o vítězství.


Práce na voze F1 W03 v kanadských boxech (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Po selhání hydrauliky, kdy se v Kanadě na voze Michaela Schumachera zaseklo DRS, přiznal, že Mercedes své řešení přepracoval.

"Změnili jsme návrh, aby se snížila pravděpodobnost toho, že k tomu dojde znovu. Jednalo se o velmi dobře prověřenou část, proto bylo velmi frustrující, že něco takového způsobilo problém," dodává Brawn.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy