"Nejsem žádný remcal," brání se Button po kritice jeho radiokomunikace

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button nepatří k lidem, kteří by si stále jen stěžovali. Kritika je však podle něj důležitá, aby tým mohl v průběhu závodu vůz vylepšovat.

Pilot McLarenu se letos s vozem trápí a během rádiokomunikace popisuje své problémy s ovladatelností MP4-27. Někteří lidé poukazují na to, že si jen neustále na něco stěžuje a výsledky se nedostavují.

"Nejedná se o naříkání. Lidé uvádějí: 'Stále si stěžuje.' To není stěžování. Je to o vývoji vozu v průběhu závodu, o tom, co dělají piloti. Pokud byste jezdili dokola, aniž byste za celý závod cokoliv řekli, dělali byste něco špatně," hájí se dvaatřicetiletý Button.

Radiokomunikace podle něj pomáhá uspíšit snahy o nalezení řešení pro jeho současné problémy: "Když si stěžujete na přetáčivost, nedotáčivost či na nějaký problém, děláte to kvůli tomu, aby se situace v dalším závodním stintu zlepšila.

Při zastávkách můžete zvýšit tlak pneumatik, přidat na předním křídle - vyjedete a mělo by to být lepší. Pilot neřídí pouze auto, se svými inženýry ho zlepšuje. Když máte problém, snažíte se ho v závodě řešit."

"Nečekáte až na konec dne, abyste pak řekli: 'V prvním stintu jsem se potýkal s obrovskou nedotáčivostí.' Pokud byste to udělali, inženýři by vám řekli: 'Proč jsi nám to neřekl? Mohli jsme to před dalším stintem vyřešit,"' vysvětluje Button pro britský Mirror.


Jenson Button v kokpitu svého McLarenu MP4-27 (foto: McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy