Ralf a Toyota

V poslední době se neustále hovoří u kontraktu mezi Ralfem Schumacherem a Toyotou. Velká část informací je však neověřená.

Toyota přiznala, že jednala s Ralfem Schumacherem, ale jednoznačně odmítla jakékoliv informace o uzavření smlouvy.

Zřejmě také v poslední době jednání utichla, mimo jiné i díky slabším výkonům mladšícho bratra šestinásobného šampiona F1 v uplynulých třech závodech. Ralfovu jízdu v Bahrajnu hodnotil technický ředitel Williamsu jako slabotu.

Nyní to vypadá, že Ralf s velkou pravděpodobností Williams opustí. Jestli zůstane, bude každopádně vydělávat mnohem méně, než doposud. O Siru Franku Williamsovi je známo, ze v jednání s piloty neustoupí ani o krok. Potvrdil to už několikrát a šlo o mnohem významnější jména, než Ralf Schumacher.

Těžko říct, jak velké šance má Ralf u Toyoty. Japonský tým mu asi také nebude chtít nabídnout příliš velkou sumu - cílem Toyoty není titul mistra světa s přeplácenou hvězdou v týmu, ale spolehlivá a vyrovnaná jezdecká dvojice schopná pracovat na voze. Přitom právě vývoj vozu je podle mnoha odborníků Ralfovou nejslabší stránkou. Bylo by asi naivní očekávat, že dokáže vyvinout týmotvorné úsilí jako jeho starší bratr před osmi lety u Ferrari.

Navíc Olivier Panis a Christiano da Matta vyhovují dokonale tomu, co nyní Toyota potřebuje. A Ralf i několik vážných konkurentů u jiných týmů. Tím nejvážnějším bude zřejmě David Coulthard, který bude muset opustit McLaren Mercedes.

Foto: archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy