Marko: Hamilton do týmové struktury Red Bullu nezapadá

McLaren | foto: McLaren

Helmut Marko bagatelizuje možnost přestupu Lewis Hamiltona, jemuž po letošní sezóně vyprší smlouva, z McLarenu do Red Bullu. Do plánů rakouské stáje Brit údajně nezapadá.

Současný šéf závodního týmu z Wokingu Martin Whitmarsh by si přál, aby Hamilton zůstal (více zde), ten však s rozhodnutím prodloužit smlouvu s McLarnem nespěchá.

V Kanadě se nechal slyšet Ron Denis, že by si jejich svěřenec musel zvyknout na nižší plat a dodal: "Poohlédne se po tom, kam by mohl přestoupit, a my se zase podíváme na to, kdo je dostupný."

V případě jednoho z nejlepších pilotů by muselo jít o špičkovou stáj - jako například Red Bull. Odborný poradce rakouského týmu Marko k tomu říká: "Je celkem jasné, že Hamilton zvažuje své alternativy."

"Muselo by to však zapadat do naší týmové struktury. Nezáleži na tom, zda jste nejrychlejší pilot nebo ne, pokud do týmu nezapadáte," popisuje pro Sport Bild. Red Bull zřejmě nehledá pilota, který by se mohl stát jedničkou týmu. Totéž platí pro Ferrari, kde vládne Fernando Alonso.


Hamilton v rozhovoru s Vettelem (foto: McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy