Massa: Vůz mi teď více vyhovuje

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa měl v úvodu sezóny velký výkonnostní a bodový odstup na svého týmového kolegu Fernanda Alonsa. Počínaje závodem v Monaku však Massa znovu začal předvádět o něco lepší výsledky a přiblížil se lepším pozicím.

Pravděpodobně za to můžou vylepšení, která tým Ferrari v poslední době nasazuje (psali jsme zde) a které podle jezdce Felipeho Massy, přinášejí kýžené ovoc „Mám pocit, že se vůz od Monaka mnohem lépe řídí. Ve všech částech víkendu stejně jako kvalifikaci jsem byl konkurenceschopný“, vzpomíná Massa na minulý závodní víkend.

„Vůz se teď mnohem snáze řídí, je konzistentní a pro můj styl ježdění pohodlnější. Opravdu si myslím, že směr, kterým jsme se vydali v Monaku, nás přivede k zlepšení a boji o mnohem lepší pozice, než tomu bylo doposud.“

Problémy, které měl Felipe Massa v úvodních částech sezóny byly o to viditelnější, čím lepší výsledky se dařily jeho týmovému kolegovi. Otevřeně se dokonce začalo hovořit o jeho dalších možnostech (psali jsme zde).

„Zlepšili jsme vůz. Je určitě lepší. Změnil jsem také spoustu věcí na svém nastavení a cítím se teď mnohem pohodlněji. Zabralo to trochu času, ale našli jsme nějaké cesty, které jsou pro mě lepší,“ pochvaluje si vylepšení na F2012 brazilský závodník.

Felipe Massa na okruhu v Kanadě (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy