Další závod s jedinou zastávkou v boxech?

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton i týmový manažer Ferrari Massimo Rivola hádají, že některé týmy budou schopni odjet závod v Kanadě na jednu zastávku v boxech.

Lewis Hamilton byl se svým McLarenem v pátečních trénincích v Kanadě nejrychlejší a cítil, že pneumatiky při dlouhých stintech dobře držely.

"Opotřebení pneumatik může být problémem a bude to hodně těsně. Ferrari vypadá, že se dobře vypořádalo s opotřebením zadních gum, přinejmenším v Monaku. Myslím, že to může být další závod s jednou zastávkou v boxech, když pneumatiky vydrží přes 30 kol," cituje Brita Autosport.

Manažer Ferrari Massimo Rivola s ním souhlasí. "Myslím, že to bude jeden z klíčových bodů závodu. Nevím, kolik z nás bylo přesvědčeno, že Monako se pojede na jeden pitstop. A dnes jsme viděli hodně dlouhé jízdy od téměř každého, kdo využil více super měkké gumy," uvedl.

Dodal, že Sebastian Vettel odjel více než 19 kol a jeho rychlost byla stále konzistentní. Stejně tak Lotusy v prvním tréninku odjeli 21 konzistentních kol. Podle něj bude ale také záležet na teplotách.

"Bude tepleji a trať bude mít možná o patnáct stupňů více, takže to může být úplně jiný scénář. Budeme must být připraveni reagovat," řekl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy