Vettel příští týden odjede na okruhu F1 v New Jersey předváděcí kolo

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Úřadující mistr světa Sebastian Vettel po Velké ceně Kanady zavítá do New Jersey, kde odjede předváděcí kolo na připravovaném městském okruhu, který by měl v roce 2013 rozšířit kalendář F1.

Akce se v přístavu Port Imperial uskuteční 11. června, kdy je na programu také tisková konference s pořadatelem závodu Leo Hinderym, zástupci Infiniti, starostou městské části Weehawken Richardem Turnerem a se starostou části West New York Felixem Roquem.

"Velká cena Ameriky" by se naproti newyorkského Manhattanu přes řeku Hudson měla jet v červnu 2013. Pořadatelé závodu na dočasném městském okruhu mají s Ecclestonem smlouvu na 10 let. Slibují, že nebude dotován z veřejných peněz a městům New Jersey a New York přinese ročně miliony dolarů.

Ecclestone však minulý týden přiznal, že mají problémy a nestíhají plnit jeho termíny (psali jsme zde). 5,149km okruh by měl vést současnými ulicemi přístavu Port Imperial a městskými částmi Weehawken a West New York podél řeky Hudson a nahoru přes Palisades s newyorkskými mrakodrapy v pozadí.


Plán připravovaného okruhu v New Jersey
(pro zvětšení klikněte)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy