Kvůli protestům v Kanadě pořadatelé ruší čtvrteční "Den otevřených dveří"

gp kanady | foto: Pirelli

Pořadatelé Velké ceny Kanady se kvůli vlně studentských protestů rozhodli zrušit tradiční "Den otevřených dveří," během nichž si veřejnost mohla vždy ve čtvrtek prohlídnout okruh a zavítat do boxové uličky.

Představuje to špatnou zprávu pro fanoušky, kteří mají naplánovanou cestu do Montrealu. Důvody pro toto rozhodnutí blíže vysvětluje výkonný ředitel pořádající společnosti a prezident Velké ceny Kanady - Francois Dumontier.

"Velmi nás mrzí, že musíme zrušit 'Den otevřených dveří.' Chceme se hluboce omluvit fanouškům F1 a velké části našich diváků, kteří oceňovali toto každoroční setkání s týmy světového šampionátu.

Když jsme učinili toto rozhodnutí, nebyli jsme vůbec spokojeni, protože si plně uvědomujeme, že tato aktivita je důležitou součástí show a ukázkou tradiční přívětivosti našeho závodu.

Naší hlavní povinností je nicméně zajistit spokojenost a bezpečí účastníků a diváků, což učiníme v pátek dopoledne, až se otevřou brány, a znovu během celého víkendu."


"Vzhledem k různým hrozbám, které byly v poslední době zveřejněny, volný vstup a přirozeně otevřený charakter Dne otevřených dveří představoval jistá rizika, která nemůžeme zanedbat.

Za těchto podmínek bylo zrušení Dne otevřených dveří jediným opatřením, které jsme mohli přijmout. Žel kvůli divákům a fanouškům jsme se této zodpovědnosti nemohli vyhnout," vysvětluje v oficiálním prohlášení Dumontier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy